Nieuwbouw van een bedrijfspand: laat dat maar aan NFL Bouw over!

Direct contact opnemen? 0167 - 50 2650 Contact

Als ondernemer kunt u vroeg of laat voor de keuze komen te staan om een nieuw bedrijfspand te laten bouwen. Het huidige bedrijfspand voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd, het is te klein of er moet zoveel aan verspijkerd worden dat een nieuwbouw bedrijfspand de meest interessante optie is. NFL Bouw is gespecialiseerd in het realiseren van nieuwe bedrijfshuisvesting. In dit artikel leggen wij uit hoe wij dat aanpakken en waar u bij de bouw van een nieuw bedrijfspand op moet letten.

Volg het stappenplan bij nieuwbouw bedrijfspand

Bij het bouwen van een nieuw bedrijfspand draait het om het doorlopen van diverse stappen in de juiste volgorde. Voordat de eerste paal de grond in gaat dienen er heel wat dingen geregeld te zijn. Te beginnen met het vinden van een geschikte bouwlocatie en het verwerven van de benodigde bouwgrond. Let daarbij goed op het geldende bestemmingsplan en houdt rekening met voldoende uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. Ook aspecten, zoals een gunstige ligging (mogelijke zichtlocatie) en goede bereikbaarheid dient u bij het zoeken naar een geschikte vestigingsplaats al goed in de gaten te houden. Heeft u de ideale plek voor een nieuwbouw bedrijfspand gevonden, check dan zorgvuldig bij de diverse instanties wat er op die plaats allemaal kan en wat er wettelijk gezien mag en of er bijvoorbeeld geen sprake is van vervuilde grond. Door dat goed uit te zoeken voorkomt u vervelende verrassingen achteraf. U wilt niet meemaken dat u eenmaal bouwgrond hebt aangekocht, maar geen bouwvergunning krijgt. Laat u ook in deze voorbereidende fase van het bouwtraject al door NFL Bouw adviseren en begeleiden.

Flexibel maatwerk in bedrijfshuisvesting

Als blijkt dat niets meer de bouw van een nieuw bedrijfspand in de weg staat, kan de bouwontwikkeling starten. De eerste stappen zijn het maken van een bouwtekening, constructieberekening en uitwerken van een passende offerte voor de bouw en afwerking van het nieuwe bedrijfspand. NFL Bouw kan het complete plaatje verzorgen, inclusief advies en begeleiding bij het regelen van alle vergunningen en het eventueel indienen van subsidieaanvragen. Wat u aan ons wilt uitbesteden nemen wij op in de uiteindelijk bouwovereenkomst, waarin al onze werkzaamheden gespecificeerd zijn opgenomen. Wij werken daarbij volledig open en transparant en hanteren zowel tijdens de voorbereiding, de uitvoering als bij oplevering zeer korte lijnen en één vast aanspreekpunt. Als ondernemer kunt u dus gewoon uw focus op de dagelijkse business houden. De bouwcoördinatie is bij NFL Bouw in vertrouwde handen.

Van ontwerp tot realisatie

NFL Bouw is al jarenlang gespecialiseerd in utiliteitsbouw en de bouw van bijvoorbeeld stallen en boerenschuren. Van traditioneel metselwerk en met pannen gedekte daken tot loodsenbouw met stalconstructies, afgewerkt met in Ral-kleuren uitgevoerde damwandprofielen, sandwichpanelen en bitumineuze of kunststof afgewerkte platte daken. Esthetisch, duurzaam, functioneel en kostenefficiënt bouwen is altijd ons uitgangspunt. Daarbij hoort dus ook het complete installatiewerk, monteren van zonnepanelen en de totale afwerking. U heeft de keuze tussen het volledig gebruiksklaar opleveren of casco oplevering. In dat geval dient u de afwerking van het nieuwe bedrijfspand zelf of door andere bedrijven te laten uitvoeren. Ook daarin zijn wij heel flexibel. Bij een nieuwbouw bedrijfspand van NFL Bouw bepaalt u zelf of u u geheel door ons wilt laten ontzorgen of wat u liever in eigen beheer wilt houden.

Plannen voor een nieuwbouw bedrijfspand?

Heeft u plannen voor het bouwen van een nieuw bedrijfspand op een stuk bouwgrond of op de plaats waar nu uw oude bedrijfspand staat? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of passende offerte.