Een vakantiewoning laten bouwen

Direct contact opnemen? 0167 - 50 2650 Contact

Een vakantiewoning laten bouwen, hoe pak je dat aan?

Veel mensen dromen van een eigen vakantiehuisje, ook wel recreatiewoning genoemd. Los van het feit dat je voor zo’n tweede huis het geld moet hebben komt er ook nog best wat bij kijken om deze droom te realiseren. NFL Bouw heeft veel ervaring met het bouwen, renoveren en onderhouden van recreatiewoningen. Vanuit die ervaring en expertise zetten we enkele aandachtspunten op een rij.

Eigen vakantiewoning bouwen is veel geregel

Een volgende stap bij het bouwen van een vakantiehuis is het laten maken van een ontwerp, de zogenoemde bouwtekening. Aan de hand van die tekening kunnen vervolgens allerlei andere zaken geregeld worden, zoals de aanvraag van een bouwvergunning bij de gemeente en offerte bij een aannemer. Kun je de aankoop van de grond en de bouwkosten volledig zelf betalen dan ben je na deze stappen al een heel eind onderweg. Is dat niet het geval dan zal er ook nog een hypotheek moeten worden aangevraagd.

 

Keuzestress

Los van het bouwplan, de vergunningaanvraag, het regelen van een financiering en het selecteren van de aannemer zul je nog tal van keuzes moeten maken. Denk maar aan alles wat je in, aan en op je vakantiehuis wilt hebben. Van een keuken tot tegels en sanitair, van wand- en vloerafwerking tot en met de trap, waar moeten stopcontacten en lichtpunten komen, welke duurzame en energiebesparende voorzieningen moeten er gelijk bij de bouw worden meegenomen etc. etc. En dan hebben we het nog niet over het schilderwerk, de inrichting en het aanleggen van de tuin. Je zou er op slag keuzestress van krijgen.

NFL Bouw maakt dromen waar: wij bouwen uw vakantiewoning

Als je dit zo leest zie je dat er heel wat komt kijken bij het realiseren van een eigen vakantiewoning. Het is feitelijk niet veel anders dan bij het bouwen van het huis waarin je het hele jaar door in woont. Gelukkig kan NFL Bouw je veel werk uit handen nemen. Wij hebben alle expertise bij de hand om jou compleet te ontzorgen, van planontwikkeling tot en met de instapklare oplevering van je recreatiewoning. De voorpret begint dus eigenlijk al wanneer je met ons rond de tafel gaat zitten om jullie droomhuisje op jullie favoriete locatie samen door te spreken. Bij NFL Bouw worden dit soort dromen gewoon werkelijkheid! Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

De gouden tips van NFL Bouw voor het zorgeloos bouwen van een vakantiehuis:

Van advies tot het uitvoeren van de bouw: wij begeleiden u volledig. Heeft u vragen over onze aanpak? Kom met ons in contact door te bellen naar 0167 – 50 2650, mailen naar adeklerk@nflbouw.nl of het contactformulier in te vullen.

  • Doorloop alle stappen in de juiste volgorde
  • Kijk goed hoe realistisch en uitvoerbaar jouw plannen zijn
  • Laat je door een ervaren partij als NFL Bouw adviseren en ontzorgen
  • Onderschat niet wat er bij de bouw van een vakantiehuis komt kijken
  • Probeer zelf vooral van begin af aan van de realisatie van jullie droomhuis te genieten
  • Geef ons het vertrouwen om uw dromen waar te maken

Een greep uit onze bouwprojecten

Bent u benieuwd naar onze gerealiseerde projecten? Bekijk ze in ons portfolio.